موز سبز: فواید سلامتی، حقایق تغذیه ای و نحوه خوردن
موز زرد بخشی جدایی ناپذیر از یک رژیم غذایی سالم است و بسیاری از آنها به دلیل فوایدی که ارائه می دهند مصرف می کنند. موز سبز نسخه رسیده آنهاست. فواید موز سبز بسیار زیاد است و توجه بسیاری از علاقه مندان به سلامت را به خود جلب کرده است. در حالی که ممکن است این ها در ترکیب، طعم و بافت با موز زرد متفاوت باشند، فوایدی که ارائه می دهند مشابه است
برای افراد مبتلا به چاقی یا دیابت، موز سبز به دلیل داشتن نشاسته و فیبر مقاوم به عنوان یک مکمل عالی به رژیم غذایی آنها است.
از آرد موز سبز برای تهیه پاستا استفاده می شود که فاقد گلوتن است. برای کسانی که رژیم غذایی بدون گلوتن دارند بسیار مناسب است. آرد همچنین ممکن است بیماری سلیاک را تا حدودی مدیریت کند
موز سبز در مقابل موز زرد
موز سبز و زرد که در انواع میوه خشک افغانستان وجود دارد از نظر رنگ، بافت و طعم متفاوت هستند. ترکیب آنها نیز کمی متفاوت است.
با رسیدن موز، رنگ پوست آن از سبز به زرد تبدیل می شود.
محتوای قند زیاد در موز زرد طعم شیرینی به آن می دهد، در حالی که موز سبز کمی تلخ است.
با رسیدن موز، بافت آن نیز به شدت تغییر می کند. از سفت بودن، تبدیل به لکه دار می شوند. موز سبز در مقایسه با موز زرد سفت و مومی شکل است.
ترکیب همان چیزی است که به این تفاوت ها نسبت می دهد. موز سبز حاوی مقادیر بیشتری فیبر و نشاسته مقاوم است. این مواد در موز زرد به قند تبدیل می شوند.
تغذیه موز سبز
موز سبز دارای مشخصات تغذیه ای مشابه با موز زرد است. عوامل مختلفی مانند مرحله بلوغ، تولید محلی و شرایط رشد بر ارزش غذایی آنها تأثیر می گذارد. آنها 2 تا 3 گرم فیبر دارند و 80 درصد محتوای کربوهیدرات آنها از نشاسته مقاوم یا کربوهیدرات های پیچیده تشکیل شده است.
یک موز متوسط سبز یا زرد (100 گرم) حاوی 2.6 گرم فیبر، 22.84 گرم کربوهیدرات، 358 میلی گرم پتاسیم، 5 میلی گرم کلسیم، 27 میلی گرم منیزیم، 22 میکروگرم لوتئین و زآگزانتین، 20 میکروگرم فولات است. و 8.7 میلی گرم ویتامین C. همچنین سرشار از ویتامین C هستند
موز سبز همانند لیمو سیر سرشار از مواد مغذی است. آنها به خصوص سرشار از نشاسته مقاوم هستند که همراه با سایر مواد معدنی، فواید سلامتی مهمی را ارائه می دهد.
فواید موز سبز برای سلامتی
1. ممکن است سلامت گوارش را بهبود بخشد
به طور سنتی، موز سبز برای کاهش علائم یبوست، سندرم روده تحریک پذیر (IBS) و سایر مشکلات گوارشی شناخته شده است.
موز سبز سرشار از فیبر است. این ماده مغذی به حجیم شدن مدفوع و بهبود حرکات روده کمک می کند. این کار فرآیند گوارش را بهبود می بخشد و از یبوست جلوگیری می کند. همچنین به کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ کمک می کند
نشاسته مقاوم از کربوهیدرات های پیچیده ساخته شده و در روده شکسته می شود. این فیبر به عنوان یک پری بیوتیک برای میکروبیوم روده عمل می کند. باکتری هایی که در روده زندگی می کنند از این فیبر استفاده می کنند و آن را به مواد مغذی مهمی تبدیل می کنند که بدن می تواند از آنها استفاده کند. از جمله این محصولات جانبی، اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه مانند بوتیرات هستند
موز سبز که همانند سود میوه خشک ارزش دارد ممکن است هم برای یبوست و هم برای اسهال مفید باشد. مطالعات تحقیقاتی نشان داده اند که آنها می توانند برای کودکان مبتلا به اسهال مکرر درمانی باشند. یک مطالعه موش نشان می دهد که موز سبز ممکن است به طور بالقوه در برابر ضایعات مخاطی در معده فعال باشد
2. ممکن است به کاهش قند خون کمک کند
موز سبز و میوه ها به طور کلی دارای شاخص گلیسمی پایینی هستند (حدود 30). از این رو، خوردن آنها در مدیریت سطح قند خون مفید است
غذاهایی با شاخص گلیسمی پایین قند را به آرامی وارد جریان خون می کنند. افزایش ناگهانی سطح قند می تواند منجر به خطر ابتلا به دیابت و سایر اختلالات متابولیک مانند بیماری های قلبی عروقی شود.
به افراد مبتلا به دیابت توصیه می شود که موز سبز نارس را به موز زرد رسیده که به اندازه میوه خشک عمده خواص دارد ترجیح دهند. هم پکتین و هم نشاسته مقاوم موجود در موز سبز به کنترل سطح قند خون کمک می کنند. این منجر به متابولیسم انسولین بهتر، به ویژه برای افراد مبتلا به دیابت می شود
بر روی موشهای صحرایی، موز سبز و محصولات آن (مانند آرد موز سبز یا نشاسته) به بهبود حساسیت به انسولین کمک میکنند
3. ممکن است به کاهش وزن کمک کند
موز سبز برخلاف لیمو ترش جهرم دارای مقدار زیادی فیبر و نشاسته مقاوم است. این باعث می شود آنها یک میان وعده سیر کننده مفید باشند که گرسنگی را از بین می برد
خوردن غذاهای غنی از فیبر باعث افزایش سطح سیری می شود و محتوای پکتین بالای موز سبز معده شما را پر می کند این به کاهش احتمال پرخوری کمک می کند. بدن کالری اضافی که در غیر این صورت منجر به افزایش وزن می شود، مصرف نمی کند.
فیبر غذایی با کاهش خطر چاقی مرتبط است. نشاسته مقاوم به افزایش سیری کمک می کند و با کاهش وزن مرتبط است . مشخص شده است که پکتین تخلیه معده را به تاخیر می اندازد و سیری را در افراد چاق افزایش می دهد
آرد موز سبز باعث کاهش گرسنگی و کمک به هموستاز گلوکز می شود. آرد همچنین با مقادیر کمتر گرلین (هورمون تنظیم گرسنگی) و سطح انسولین تنظیم شده مرتبط است
در مطالعهای که شامل زنان با وزن بالاتر از میانگین بود، مصرف آرد موز سبز که قیمتی مشابه قیمت لیمو ترش دارد منجر به بهبود پروفایل لیپیدی و ترکیب بدن میشود. آرد همچنین می تواند با التهاب مبارزه کند
4. ممکن است به ارتقای سلامت قلب و عروق کمک کند
بیماری های قلبی عروقی اختلالات متابولیکی هستند. چاقی، دیابت و بیماری قلبی ارتباط نزدیکی با هم دارند. موز خام منبع خوبی از نشاسته مقاوم است. طبق مطالعات حیوانی، نشاسته مقاوم به کنترل کلسترول کمک می کند . سطوح پایین کلسترول با کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی مرتبط است
موز سبز همچنین با کاهش سطح قند مرتبط است. مشخص شده است که آنها برای افراد مبتلا به دیابت مفید هستند (1).
موز سبز سرشار از پتاسیم است. این ماده معدنی گشادکننده عروق است. این به تنظیم سطح فشار خون در بدن کمک می کند
موز سبز یک گزینه سالم برای افراد خاص است. با این حال، همه نمی توانند آنها را در رژیم غذایی خود بگنجانند.